CEPE Nyhetsbrev februari 2023

Europeiska Färgföreningens nyhetsbrev för februari innehåller information om:

Överklagan av domen mot titandioxid-klassificeringen

CEPE kommer som part i målet att få ta del av detaljerna i överklagan inom två månader. Klassificeringen kvarstår tillsvidare.

Kampanj om fördelar med dekorativ färg

CEPEs Deco Sector Group har beslutat att lansera en kampanj riktad till allmänheten om dekorativ färg och dess bidrag till samhället och hållbarhet. Den kommer att bedrivas via sociala medier och vara en serie av kärnfulla budskap. Avsikten är att lansera kampanjen 23 maj. Ett kort webinar med frågor och svar kommer att organiseras inom de närmaste veckorna för de nationella föreningar och företag som vill delta.

Byggproduktförordningen eller Ekodesignförordningen?

Medlemmarna inom dekorativ färg har diskuterat om branschen kan enas om att förespråka att dekorativ färg regleras i antingen Byggproduktförordningen eller Ekodesignförordningen. Efter omfattande diskussioner kom man fram till att det inte är möjligt att i nuläget avgöra vilket av regelverken som är att föredra.

Vidare redogör nyhetsbrevet för diskussioner i olika arbetsgrupper om bisfenol-begräsningen, återvinning av färg, möjligheten att leverera handskar med färg, lagstiftning för tryckfärg mm.

Läs CEPE Signal Februari 2023

CEPEEmma Jansson
Föregående
Föregående

Konsekvenser av MAF för olika färger och limmer

Nästa
Nästa

IVL ger kurser om eBVD-systemet