Publikationer

Pdf-filerna kan laddas ned och användas för privat bruk. Tryckta broschyrer måste dock beställas från kansliet till nedan nämnda priser.

Beställning görs via e-post till Lorena Costa, eller på telefon 08-783 82 41.


Måla rätt utomhus

Denna broschyr är en sammanfattning av hur man gör för att måla utomhus och hur man underhåller de målade ytorna för att de ska ha en maximal livslängd.

Pris: 1 ex: gratis, 2 ex eller fler: 10 kr/st exkl. moms och frakt

Frågan om mögel och alger på fasader är ständigt aktuell. Vill du fördjupa dig i detta finns en utmärkt rapport från SP Trätek: ”Beväxning på målade träfasader utomhus” från 2009.

Måla rätt inomhus

Allt du behöver veta för att få ett bra resultat på målade väggar och tak.

Pris: 1 ex: gratis, 2 ex eller fler: 10 kr/st exkl. moms och frakt

 

Målning och graviditet

”Visst kan du måla” är en informationsbroschyr som riktar sig till gravida och småbarnsföräldrar. Den informerar om att det inte är någon fara att måla om man är gravid eller har småbarn i närheten så länge man använder vattenburen och lågemitterande färg.

Endast som pdf. (reviderad 2019)

Hur påverkar målning luften i en bostad

Sveff har tillsammans med SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut, utfört en studie om hur målning påverkar luften i en bostad. Studien visar att inte bara material och utrustning påverkar luftkvaliteten utan även boendevanor. Studien kan beställas från kansliet som pdf eller i tryckt format.

Pris: 1 ex: gratis, 2 ex eller fler: 5 kr/st exkl. moms och frakt.

 

Fogfritt golv

De fogfria golvens varierande användningsområden beror av deras mångsidighet och hållbarhet. Ett fogfritt golv är alltid hygieniskt och lättstädat och kan göras mycket resistent mot kemikalier, mekanisk nötning och extrema temperaturer. Seriösa och kunniga leverantörer är en förutsättning för en bra arbetsmiljö och ett bra slutresultat. Därför har Sveff tagit fram ett auktorisationssystem för fogfritt golv – AFG. Den uppdaterade broschyren innehåller information om AFG.

Läs mer om fogfritt golv och auktorisationen.

Pris: 1-9 ex gratis, 10 ex eller fler 15 kr/st exkl.. moms och frakt.

Med pigment och kopaler – del 1 Svensk färgindustri under 200 år

Boken har tryckts i en ny upplaga och finns nu åter för beställning. Den behandlar färgindustrins historia från dess uppkomst fram till 1920-talets mitt och vänder sig både till branschen och till en bredare publik. Boken, vilken är skriven av Alf Johansson, professor i ekonomisk historia, är inbunden och rikt illustrerad med foton, annonser från gångna tider och annat intressant material.

Pris: Köp del 1 och 2 i serien för endast 99kr (exkl. moms och frakt)

Massproduktion och välfärd – del 2

Boken ”Svensk färgindustri under 200 år” blev en succé då den kom ut 2002. Här finns nu del 2 ”Massproduktion och välfärd, utvecklingen under tiden 1925-1970”. Liksom "Med pigment och kopaler"  är denna bok skriven av Alf Johansson, professor i ekonomisk historia. Här beskrivs hur färgindustrin blev en del av massproduktionens samhälle, för en ständigt växande marknad. Boken vänder sig både till branschens folk och till en bredare allmänhet och är rikt illustrerad med foton och gamla tiders annonser.

Pris: Köp del 1 och 2 i serien för endast 99kr (exkl. moms och frakt)