ECHA vägledning till CLP Annex VIII om giftinformation är uppdaterad

ECHAs vägledning till CLP Annex VIII om det harmoniserade inrapporteringsformatet för giftinformation är uppdaterad. Den ändring som berör branschen är i första hand skrivningar gällande färger som bryts i butik.

Det finns ett generellt undantag från kravet på att rapportera in information till ECHAs portal för giftinformation för färger som bryts i butik eftersom det är en blandning som oftast görs på beställning av en kund på plats i butiken och man därmed inte har varken den information som krävs om produktens innehåll eller tid att göra en rapportering. Däremot finns vissa krav på att den brutna färgen ska förses med extra information om brytpastornas UFI-koder och ibland även deras halt i slutprodukten.

SVEFF har arbetat för att vägledningen ska bli så rimlig som möjligt och det är positivt att vi har fått till vissa ändringar jämfört med ursprungstexten. Det finns inte längre krav på att brytmaskinen måste stå publikt (den kan få stå på ett lager), och det finns också viss möjlighet för kunder att göra förbeställningar eller online-beställningar.

Vägledningsdokumentet kan hämtas här.

Föregående
Föregående

Naturvårdsverket och Svenskt Näringsliv - webinar 16 april om EUs cirkulära ekonomi och kemikaliestrategi

Nästa
Nästa

Farligt gods - Ansökan om tillfällig regellättnad för miljöfarlig färg