Innehållskrav från Sunda Hus överskrider överenskommen BVD

Sunda Hus har uppdaterat sin hemsida med en nyhet om innehållsdeklarationen som är förtydligade från Miljöbyggnad, att dessa skall omfatta kraven i eBVD, dvs man behöver inte ha en eBVD, det går utmärkt med t ex vår BVD, men innehållet skall minst vara i enlighet.

Däremot så klagar Sunda Hus på kvalitén på BVD och dess innehåll och hävdar att de hela tiden behöver komplettera dessa och kräva in mer information än vad en BVD stipulerar.

Branschens hållning är givetvis att vi inte skall ge mer information än vad som anges i en BVD, och redan där är det problematiskt rent konfidentiellt sett att ge alla klassificerade ämnen i enlighet med ett SDS och alla oklassade ner till 2 %.

eBVD håller dessutom på att uppdateras (vilket diskuterats på Miljögruppen) där vi skall deltaga och framföra våra synpunkter på innehåll, inmatning och konfidentialitet.

Kansliets rekommendation till medlemmarna är att hålla sig till rekommenderade nivåer av innehållsredovisning som faktiskt hela byggsektorn rekommenderar unisont i BVDn.

Läs mer på Sunda Hus hemsida >>

Henrik Jansson
Föregående
Föregående

Uppdatering om titandioxid 14 dec

Nästa
Nästa

BASTA antar EUs regler om hormonstörande ämnen