FEICAs huvudprojekt för medlemmar, Usemaps, SWEDs, SpERCs, SCEDs och model EPDs

Som ni alla vet jobbar vår europeiska branschförening hårt för limindustrin i Europa med många olika projekt. Just nu är de mycket involverade i arbete kring harmoniseringen av reglerna kring giftinformationscentraler inom EU och den information som är obligatorisk.

I övrigt finns det en uppsjö av bra information att hämta på deras hemsida, www.feica.com, bland annat kring deras nyckelprojekt om REACH men även om EPD, Environment Product Declarations.

Där kan man hitta FEICAs usemap för limmer och fogmassor, som skall användas av REACH-registranter för att komplettera deras dossier när man gör Chemical Safety Assessments. 

Vidare finns det FEICAs sektor-specifika beskrivningar av användningen av limmer och fogmassor för arbetare (Sector-specific Workers Exposure Descriptions (SWEDs)), för miljön (Specific Environmental Release Categories (SpERCs)) och slutligen för konsumenter, (Specific Consumers Exposure Determinants (SCEDs)). Alla dessa finns på FEICAs REACH-sida om man skrollar nedåt.

Vidare finns det även FEICAs modeldatablad för Environment Product Declarations (EPD) för en hel massa olika typer av limmer.

 

 

 

Henrik Jansson
Föregående
Föregående

ECHA utreder restriktioner för mikroplast

Nästa
Nästa

Biocider: Remiss om bekämpningsmedelsskatten