Remiss, Miljöbyggnad 3.0

Nu har Sweden Green Building Council släppt sin remiss på Miljöbyggnad 3.0. Den finns att hämta på deras hemsida och består av tre delar, samt en svarsblankett. Delarna är bedömningskriterier för befintliga byggnader, nya byggnader samt metodik. De olika indikatorerna finns i respektive "kapitel" 1-16 i dessa dokument. När man besvarar denna remiss vill de att man använder deras svarsmall, så att man behandlar varje indikator och kommentar separat (exempelvis: "Manual för Befintlig byggnad, indikator 1 Värmeeffektbehov, teknisk kommentar, U-värdet för yttervägg bör vara 0,2 för att följa HUS-AMA").

Indikatorerna 1-4 behandlar energi och är således inte intressanta för oss; indikatorerna 5-12 behandlar innemiljö och är inte heller så intressanta, medan 13-16 är material, där vi kommer att ha en del synpunkter, även på de delar som behandlar emissioner under punkten 14.

Svaret till SGBC skall vara inne senast den 15 mars på e-postadressen mb3@sgbc.se med ämnesraden ”Remissvar för MB3 från *remissinstans*”. Vi kommer givetvis att behandla denna remiss gemensamt, men det står alla fritt att inge egna remissvar också. För er som gör det ber vi er att ni koordinerar era svar med branschens så vi inte motsäger varandra i någon del. Byggmaterialindustrin kommer också att inge ett svar på denna som vi kommer att beakta och bidraga till.

Denna remiss kommer att diskuteras såväl på SVEFFs Miljöutskott som på Lims Tekniska kommitté.

Remissen hittar ni här >>

Föregående
Föregående

BPA är nu på kandidatlistan

Nästa
Nästa

Kemikalieinspektionen - remiss om särskilt farliga produkter