Byggmaterialindustrin antar ställningstagande om produkt- och miljödata

Nu tar Byggmaterialindustrin ställning om hur produkt och miljödata bör hanteras på den svenska marknaden. Centrala aspekter är vetenskap, harmonisering gentemot lagstiftningen samt att använda ett enda system för miljöbedömningar, företrädesvis BASTA. Vidare tas även ställning för att fortsätta att använda byggvarudeklarationer som bärare av information.

Ställningstagandet för även stöd av Byggföretagen vars VD Catharina Elmsäter Svärd konstaterar att: “Byggföretagen och våra medlemmar är angelägna om att vi håller oss till en resurs- och kostnadseffektiv process för vår sektor. Det är också viktigt att det sker i god samverkan och med en gemensam struktur och målbild.

SVEFF är glada över att fler organisationer nu ansluter sig till en genomtänkt linje inom byggsektorn och att detta stöds av Byggföretagen. “Det är positivt för alla parter att vi nu får fokus på ett gemensamt hållbarhetsverktyg i byggbranschen och kommer bort från den spretighet som funnits tidigare”, säger Olof Holmer, vd för branschföreningen SVEFF – Sveriges Färg och Lim Företagare.

Se pressreleasen på Mynewsdesk här >>
Läs hela Byggmaterialindustrins ställningstagande inklusive faktaunderlag här >>

Föregående
Föregående

Om Titandioxid

Nästa
Nästa

Seger mot blykromathaltiga pigment - slut för dessa 2022