STOZ6-gallery-city-view-5658.jpg

Välkommen till SVEFFs Vårmöte 2018

Torsdagen den 24 maj på Radisson Blu Royal Park Hotell, Frösundaviks allé 15 i Stockholm

Alla medlemmar är varmt välkomna till Stockholm och SVEFFs vårmöte! I år kommer det att gå av stapeln på Radisson Blu Royal Park hotell, ett stenkast från Hagaparken. Vi kommer att ha ett fullmatat program med sektionsmöten från morgon till kväll, formellt möte och intressanta föredrag. Vi avslutar dagen som sig bör med middag. 

 Peter Weissenborn

Peter Weissenborn

Utbildning i färgteknik – en satsning från Sveffs stiftelser

Sveff driver två stiftelser som varje år ger stipendier till forskare och på andra sätt stödjer kunskap och utveckling inom akademi och bransch. Nu gör stiftelserna en storsatsning på kursverksamhet inom färgteknik, både diplomkurs och enklare utbildning för nya i branschen. Stiftelsernas ledamöter presenterar sig och de målsättningar och upplägg som är tänkta för utbildningarna.

 Johan Deremar

Johan Deremar

Vad händer med byggkonjunkturen?

Efter en hyperstark byggkonjunktur har nu en kraftig avmattning kunnat skönjas. Det är kanske lockande att dra ut den nedåtpekande kurvan, men vissa viktiga fundamenta som pekar åt andra hållet kvarstår: Låga räntor, stor efterfrågan på bostäder och kraftig befolkningstillväxt. Vart är vi på väg egentligen? Johan Deremar nationalekonom på Sveriges Byggindustrier reder ut begreppen

Middag på Ulriksdals värdshus

Ulriksdals Värdshus måste vara en av Stockholms absolut mest klassiska restauranger. Bara det att Carl Michael Bellman omskrivit det ett skaldestycke om Bacchus säger väl allt:

 ”Af gudarnes beslut uti Olympens sal. Så rulla här min vagn på detta Ulriksdal

I vårt fall kommer vagnen utgöras av en buss som kl. 19.15 tar oss från vårt hotell till värdshuset där nämnda Bacchus tar emot, men även mat serveras.

 

Har du några frågor, kontakta oss på kansliet!